maandag 23 augustus 2010

Kind en Rouwverwerking, Kind en 'De Dood'.

Rouwverwerking bij kinderen

Ondanks dat we onze kinderen willen behoeden voor moeilijke situaties, hebben wij ze niet allemaal in de hand. Het overlijden van een opa of oma, het overlijden van een vader of moeder, of het overlijden van een broer, zus, of andere dierbaren komt helaas voor. Dat is een heel groot verdriet en het verwerken van zo’n verlies kost tijd. Ieder kind verwerkt een overlijden op zijn of haar eigen manier. Sommige worden stil en trekken zich terug, anderen worden juist sneller boos of kunnen niet slapen of huilen. Ze hebben de steun van een volwassene hard nodig. Het is aan u om te bekijken welke manier het beste aansluit bij uw kind. Soms is een gesprek met een deskundige een goede oplossing, maar vaak helpt het al om dit ongrijpbare onderwerp bespreekbaar te maken, want: wat is het nu precies Dood? Voor een kind is Dood een moeilijk onderwerp om te snappen.

Maar het is ook een heel moeilijk onderwerp om over te spreken met kinderen. Hoe leg je zoiets duidelijk uit? Allereerst is dat natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en begripsniveau van het kind. Daarom hebben verschillende deskundigen boeken geschreven die aansluiten bij verschillende leeftijden. Daarnaast hebben de verschillende boeken een andere beleving of verhaalvorm, zodat u een ruime keuze hebt om te bepalen waar uw kind behoefte aan heeft.

De boeken van Het Kinderpunt over het thema overlijden, zijn niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor ouders, pedagogen of hulpverleners die kinderen willen ondersteunen in het proces van verwerking en begrip.

> 4 jaar 13,95
> 10 jaar 13,50
> 4 jaar 13,95

> 5 jaar 12,50

> 5 jaar 13,95

> 8 jaar 11,95
Al deze boeken zijn verkrijgbaar bij Het Kinderpunt, http://www.hetkinderpunt.nl/ thema: overlijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten