vrijdag 27 augustus 2010

Chocolade halveert de kans op een premature geboorte

The times of India heeft een artikel gepubliceerd, waarin beschreven staat dat het 3x per week eten van chocolade, de kans op een premature geboorte zou halveren! Mmm, dat is nog eens een heerlijke manier om aan de gezondheid van moeder EN kind te werken ;-) Het betreft een onderzoek van Yale University.

Het eten van chocolade zou de kans op de ontwikkeling van zwangerschapsvergiftiging, waarbij de bloeddruk stijgt en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de baby toe vermindert is, bijna halveren. De oorzaak van zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) is vooralsnog een mysterie. De vrouwen bij wie deze aandoening wordt geconstateerd, krijgen langdurige bedrust en bloeddrukverlagende medicijnen voorgeschreven. Dit voorschrift geneest de aandoening niet, maar zorgt ervoor dat de baby de kans krijgt om zoveel mogelijk te groeien.

Wilt u dit artikel lezen? klik hier: http://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health/Chocolate-reduces-risk-of-premature-birth/articleshow/6146197.cms

Meer weten over zwangerschapsvergifiting/pre-eclampsie? klik hier http://nl.wikipedia.org/wiki/Pre-eclampsie

De allerleukste kleding voor prematuren vindt u hier: http://www.hetkinderpunt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten