dinsdag 24 augustus 2010

Gezinsuitbreiding dmv adoptie

In 2009 zijn er 1770 verzoeken tot adoptie ingediend en zijn er in totaal 682 (1e kind, 2e kind of volgend kind.) adoptiekinderen uit het buitenland in Nederlandse adoptiegezinnen geplaatst. (bron: adoptie.nl) Heeft u een adoptiekind en heeft uw kindje vragen over zijn/haar land van herkomst of over het onderwerp adoptie? Dan kan een kinderboek, speciaal geschreven en afgestemd op de belevingswereld van uw kind, helpen om het thema adoptie te begrijpen.

Als u overweegt een tweede kind te adopteren, krijgt u niet alleen (weer) te maken met de adoptieprocedure, maar zult u ook binnen het eigen gezin voorbereidingen moeten treffen. Heeft u ook al een kindje rondrennen en breidt uw gezin binnenkort ook uit met een adoptiekindje? Dan kan het zijn dat uw oudere kindje het lastig vindt om te snappen wat er nu precies staat te gebeuren. Kinderboeken die dit onderwerp en het onderwerp adoptie duidelijk uitleggen zijn o.a.:

Patja, de gevlekte panda. 12,50
Een kinderboek over adoptie en pleeggezinplaatsing In het land waar Patja woonde was niet genoeg eten meer. Het was beter voor Patja om op te groeien in een ander land. Patja begon verschrikkelijk te piekeren, zodat ze rare dingen ging denken. Totdat ze eindelijk over haar gedachten kon praten.


Een zusje uit een ver land. 10,90
Timo krijgt een zusje, maar ze groeit niet in mama's buik. Ze is geboren in een ver land. Papa, mama en Timo richten haar kamertje in en kopen spulletjes voor haar. Samen gaan ze Rosa met het vliegtuig halen. Als ze weer thuis zijn, moet niet alleen Rosa maar ook Timo wennen. Maar Timo is heel blij met zijn zusje.


Rosita. 13,95
Mama, papa en Rosita vormen met z’n drietjes een gezin. Dat is een beetje vreemd, want mama en papa zijn blank en Rosita is bruin. Maar eigenlijk is het ook weer heel gewoon. Rosita vindt het niet bijzonder. Tot ze ontdekt dat ze niet uit de buik van haar mama komt. Mama en papa vertellen Rosita over haar andere ouders, die in een land hier ver vandaan wonen. Dat is wel heel bijzonder: Rosita heeft twee mama’s en twee papa’s. Een teder verhaal over een meisje dat ontdekt dat ze geadopteerd is.





Al deze boeken zijn verkrijgbaar bij Het Kinderpunt. Bekijk onze volledige collectie kinderboeken over dit thema op: www.hetkinderpunt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten