maandag 23 augustus 2010

Het verhaal van een moeder van een prematuur geboren tweeling

 Silvia  is moeder van een prematuurtweeling. Een trotse moeder die hierover graag meer vertelt en over de aankoop van prematurenkleding is Silvia, lees hieronder het verhaal van haar en haar knullen!


Na hoeveel weken zwangerschap is jouw tweeling geboren en wat was de reden van de vroege geboorte?

Na 35 weken zwangerschap zijn de jongens geboren. Dit was vanwege het twin to twin syndroom. (TTS) De verwachting was dat ze rond 28 weken geboren zouden worden, maar gelukkig ging het langer goed dankzij heel veel bedrust.



Hoeveel wogen de jongens bij de geboorte?

Roberto woog 1160 gr en Rouel 2490 gr.


Hoe heb je deze bijzondere tijd ervaren?

Het is heel gek om je eigen kindjes in de couveuse te zien liggen. Je hebt dat weleens op televisie gezien, maar ineens overkomt het jezelf! In het begin was ik angstig en hoopte ik maar dat het goed zou gaan met de kleine wondertjes die daar zo hulpeloos lagen. Na een aantal dagen raakte ik er al wat aan gewend. Het ging ook al best goed!



Waarom heb je prematurenkleding aangeschaft?

Als het goed gaat met je kindjes is het leuk als zij ook mooie, eigen kleertjes dragen. De kleding van het ziekenhuis is vaak toch te groot. De prematurenkleding paste goed ondanks alle draden van infuus en monitor. Die speciale kleertjes houden daar prima rekening mee!

Waarom heb je via het internet gekocht?

In de winkels is het aanbod toch erg beperkt. Daarnaast ben je bijna hele dagen in het ziekenhuis te vinden, dus heb je ook niet veel tijd om de winkels af te struinen naar leuke, lieve of stoere kleding. Je hebt het al druk genoeg. Niets zo makkelijk, dan moe maar voldaan thuiskomen en op internet wat leuks bestellen.

Hoe gaat het nu met Roberto en Rouel?

Het gaat heel goed! Ze zijn inmiddels al flink gegroeid en doen het heel goed. Het zijn kanjers!

Wilt u ook de foto's bekijken? Klik dan voor het volledige verhaal met foto's naar: http://www.hetkinderpunt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten