maandag 23 augustus 2010

Angst bij Kinderen

Angsten


In de peuterleeftijd krijgen veel peuters plotseling last van angsten. Angst voor het donker, spinnen of misschien wel angst voor enge monsters! Het kan vele kanten op.

Het ontstaan van angsten is terug te leiden naar de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt. En komt redelijk vaak voor. De peuter is druk bezig om de grote wereld te ontdekken en kan nog niet goed de werkelijkheid van fantasie onderscheiden. Hierdoor neemt de fantasie wel eens een loopje met onze kleine ontdekkingsreiziger.

Toch zijn angsten niet alleen voorbehouden aan de peuterleeftijd. Ook oudere kinderen kunnen wel degelijk nog angsten ontwikkelen. Wat de reden daarvan ook moge zijn. De onderwerpen van deze angsten zijn dan wel aangepast aan de leeftijdsfase waarin het kind zich bevindt. Zoals angst voor zwemmen of faalangst.

Voor het kind bestaat de angst echt en kan zelfs grote vormen aannemen. Wuif de angst niet weg. Neem het serieus, zonder dat u er teveel in mee gaat. Het Kinderpunt heeft een mooie collectie boeken over het thema: angst. Door samen met uw kind te lezen kunt u uw kind helpen om de situatie overzichtelijk te maken en stap voor stap te ervaren dat angst niet nodig is. En hopelijk verdwijnt de angst al snel helemaal!



Boeken met het thema Angst:

 Koosje en het donker.











Doosje monsters











ik en faalangst.














Benno is nooit bang





Dit zijn enkele voorbeelden, meer boeken over dit thema vindt u bij ons op de site. Veel leesplezier!  http://www.hetkinderpunt.nl/



Het Kinderpunt

www.hetkinderpunt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten