dinsdag 4 januari 2011

Woppe en Joppe en een heel bijzonder kalfje

Woppe en Joppe en een heel bijzonder kalfje is een heel leuk boek. Op een bijzondere manier geeft het inzicht in hoe twee bijzondere kinderen dezelfde situatie anders beleven. Leonie Spronk is schrijfster van dit boek en op haar boerderij ( http://www.kindboerderij.nl/ ) mogen kinderen via PGB of AWBZ hulpboer of hulpboerin zijn.


Woppe en Joppe zijn twee gewone en toch heel bijzondere kinderen van negen jaar. Ze wonen met hun pap en mam op een boerderij. Woppe en Joppe reageren allebei heel verschillend op nieuwe situaties: de een erg druk, de ander erg vasthoudend aan rituelen en afspraken.

Eigen wereld
In dit boekje beleven Woppe en Joppe - elk op hun eigen manier - een spannend avontuur. Ze nemen de lezer mee naar hun wereld en de manier waarop zij denken, voelen, beleven en doen.

Het verhaal
Het is winter en het vriest dat het kraakt. Daarom staan de koeien op stal. Hillie en nog een paar andere koeien krijgen binnenkort een kalfje. Maar zover is het nog niet. En dus kunnen Woppe, Joppe en hun mam heerlijk schaatsen op het meertje. Hun pap is naar een vergadering. Dan blijkt dat koe Hillie andere plannen heeft.

RecensiesAlbertha Wierda, leerkracht basisonderwijs: 'Heel duidelijk komen de karakters van de hoofdpersonen naar voren (en de 'moeilijkheden' die daar uit voortkomen) en het is voor kinderen nog spannend ook.' 

Woppe en Joppe en een heel bijzonder kalfje kost 12,95 en is te koop bij Het Kinderpunt. Direct naar het boek? Klik hier:

Voor meer bijzondere boeken kunt u terecht op: http://www.hetkinderpunt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten