vrijdag 7 januari 2011

Logopedie

Soebar is een site met informatie, tips en advies op het gebied van onderwijs en opvoeden. Voor deze site heb ik een artikel geschreven over logopedie.




Logopedie
Leren praten is een ingewikkeld proces. Klanken worden op verschillende plaatsen in mond en keel gemaakt en vereisen een bepaalde mond en liptechniek. Jonge kinderen vereenvoudigen bij het leren spreken vaak de woorden. Zo worden wat klanken weggelaten of vervangen. Stoel wordt ‘toel’, water wordt ‘jater’ en gewoon wordt ‘woon’. De start van het verbale communicatieproces is gemaakt!
Het is pas opvallend wanneer... (lees meer, klik hier: http://www.soebar.nl/column-2/logopedie/logopedie-leren-praten-is-een-ingewikkeld-proces/ )


Boeken die in dit artikel besproken worden zijn:


Praten doe je zo, zegt Boo 8,95
 Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Sint Marie te Eindhoven, een van de belangrijkste expertisecentra op het gebied van communicatieproblemen in Nederland.



Wat zeg je? 13,95
Wat zeg je? Soms vergist de mond van Lita zich. Dan zegt ze tak in plaats van kat. Lastig is dat, zeker in de klas. Daarom gaat Lita tweemaal per week naar Ellen. Ellen is een logopediste. Samen oefenen ze al die lastige woorden.
Direct naar het boek? Klik hier: http://www.hetkinderpunt.nl/product/114/1/Wat_zeg_je_





Een O om in te bijten. 13,95
Op het bord in de klas staat een zin. Het is een zin met veel woorden. Te moeilijk voor Bas. Hij probeert het eerste woord te vangen. Met zijn ogen naar het woord en van het woord naar zijn hand en de punt van zijn potlood. Het lukt niet. Een zacht boek over de moeilijkheden én de mogelijkheden van kinderen met dyslexie.























Ik kan het! 9,90
Door spanning en stress anders te benaderen, zul je sterker worden en meer zelfvertrouwen krijgen. In het boek vind je een weekprogramma met iedere dag nieuwe uitdagingen die je aan kunt gaan. Iedere dag vind je nieuwe tips om beter om te gaan met die spanning in jezelf.
Direct naar het boek? Klik hier: http://www.hetkinderpunt.nl/product/148/1/Ik_kan_het_

Geen opmerkingen:

Een reactie posten