maandag 8 november 2010

Studenten orthopedagogiek ontlasten ouders

Studenten van de opleiding orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen passen op in gezinnen met een kind met een geestelijke stoornis.
In het kader van het project zijn vijftien studenten gekoppeld aan vijftien gezinnen waarvan een van de kinderen kampt met autisme of ADHD. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar.
De studenten komen een tot twee keer per week langs om op te passen en activiteiten te ondernemen, zoals zwemmen of spelen in de speeltuin. Ook helpen de studenten de kinderen met het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden. De studenten zijn vooraf getraind door Accare.
Volgens de Universiteit zijn de eerste ervaringen positief. De ouders ervaren de hulp als ontlastend en zijn blij met het extra paar handen en de kennis over de problematiek van hun kind. De universiteit onderzoekt of het project ook leidt tot een vermindering van stress bij de ouders. De resultaten daarvan worden in januari volgend jaar verwacht.

Bron: Telegraaf.nl lees het volledige artikel hier: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/8107417/__Student_als_oppas_bij_kinderen_met_stoornis__.html?p=22,1

Boeken over ADHD en Autisme voor kinderen en volwassenen kunt u vinden op Het Kinderpunt. http://www.hetkinderpunt.nl/

 

 

http://www.hetkinderpunt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten