maandag 8 november 2010

Koud buiten, tijd voor samenspel!

De herfst kijkt niet langer meer om de hoek, maar staat recht voor onze neus! Dat is aan de temperatuur al flink te merken. Binnenkort neemt de temperatuur een duikvlucht richting het nulpunt of zelfs daaronder, toch breekt met de kou ook een warme tijd aan. Binnenshuis dan wel te verstaan!

Gezinnen keren zich weer naar elkaar toe in deze periode en de gezelschapsspellen worden weer stofvrij gemaakt. De groei die onze kinderen doorgemaakt hebben vanaf het voorjaar, is nu niet alleen duidelijk zichtbaar maar misschien ook zelfs voelbaar!
Heeft u tijdens spelmomenten al jarenlang rekening gehouden met de gevoelservaring van winst en verlies (ten gunste van uw kind) Nu wordt u wellicht moeiteloos of zelfs genadeloos verslagen. Prachtig!

Superleuk voor het hele gezin zijn "de spellen in het groot" van Het Kinderpunt. Door het grote formaat heeft iedereen goed zicht op het spel en door de grote vormen is het makkelijk hanteerbaar. Ook voor kleine kinderen of kinderen die het qua motoriek wat lastiger hebben.

Naast het hebben van plezier oefent uw kind tijdens een spel belangrijke vaardigheden. Wat denkt u van tellen, het verschil tussen links en rechts, strategie, motoriek, omgaan met winst en verlies momenten, maar vooral: sociale vaardigheden. Sociale vermogens staan tenslotte centraal in een samenspel.



Echt, voordat u het weet is het al weer voorjaar en vliegen de kinderen weer hele dagen naar buiten. Vervolmaken zij (in het ultieme geval) de vaardigheden die in de warme herfst van hierboven verworven zijn. Goh, en voordat u het goed en wel beseft is het zo weer herfst 2011 en verbaast u zich alweer over hun innerlijke en uiterlijke groei!
www.hetkinderpunt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten