donderdag 18 november 2010

Boek in 't Bijzonder: De Kanjerklas


Juf Karin heeft een bijzondere klas. Geen één kind is gewoon. Gelukkig maar! Met alleen gewone kinderen in de klas zou juf Karin telkens in slaap vallen. Stel je voor! In dit boek gebeurt van alles waar de kanjers niet van opkijken. Dat Kiara geregeld ontploft en Kai op een wolkje wegdrijft is niet zo raar. Maar dat geheimzinnige dingetje op de schouder van juf Karin houdt hen wel flink bezig. Het groeit en laat de juf echt rare dingen doen. Lukt het hen om hun juf en zichzelf te bevrijden? Lees het in 'Kanjerklas'!

De Kanjerklas is een humoristisch en een beetje spannend verhaal. Het vertelt de belevenissen van een kleine, bijzondere klas met een lieve juf. De kinderen krijgen geen etiketjes opgeplakt, maar uit hun gedrag merkt de lezer vanzelf hun eigen-aardigheden: allemaal hebben ze wel een leer- of gedragsprobleem. Voor de kanjers en juf Karin zijn die echter geen probleem. Wel een probleem is het ongevraagde bezoek van een vreemd gastje dat heel snel groeit. Dan blijkt dat hun eigen(v)aardigheden de kanjers heel goed van pas komen.

Voorlezen, samen of zelfstandig lezen
De Kanjerklas is geschikt om zelfstandig te lezen. Het niveau is AVI8 /E5 en in vormgeving en lettertype is rekening gehouden met dyslectische kinderen. Maar het boek is ook geschikt om voor te lezen of samen met de klas te lezen en te bespreken. Thema's die bijvoorbeeld aan de orde gesteld kunnen worden:
- adhd
- wegdromen
- woede
- angst en moed
- taal: uitdrukkingen
- taal: sterke en zwakke werkwoorden in de verleden tijd
- tijd
- dyslexie
- autisme
- enzovoort

Zonder de onderwerpen uit te kauwen zullen de kinderen van alles oppikken uit het verhaal. Toch zal het plezier de boventoon voeren. Uit onderzoek blijkt dat een prettig gevoel een gunstige invloed heeft op het leerresultaat op langere termijn. Samen lachen met en om De Kanjerklas is een leuke manier om veel op te steken. De humoristische tekeningen van Betje.com verluchtigen het boek en passen uitstekend bij de toon van het verhaal.

Dit bijzondere boek is te koop bij Het Kinderpunt http://www.hetkinderpunt.nl/ 14,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten