donderdag 18 november 2010

Kinderen slecht voorbereid op ziekenhuisbezoek

Volgens een bericht gisteren in de Telegraaf worden kinderen nog steeds heel slecht voorbereid op een ziekenhuis bezoek. Hoe kan dat nu? Het Kinderpunt heeft zoveel kinderboeken over dit onderwerp. Ziekenhuis, doktersbezoek, een operatie of langdurig ziek zijn thema's waar wij boeken over hebben, speciaal geschreven voor kinderen! Kijk op http://www.hetkinderpunt/ voor de allerleukste kinderboeken!





Bijna de helft van de Nederlandse ouders (48%) bereid zich niet goed voor als hun kind naar een arts of het ziekenhuis moet. Bijna een kwart (22%) van de Nederlandse ouders vindt goede voorbereiding niet nodig omdat de dokter de expert is.
Ouders vertrouwen op expertise personeel ziekenhuis.
De uitkomst is opvallend, aangezien vaststaat dat patiënten die beter geïnformeerd zijn veel intensiever door artsen worden betrokken bij het medisch beslissingsproces. „Ouders die de beste zorg voor hun kinderen willen, spelen daarbij zelf een doorslaggevende rol”, zegt Diana Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar. „Uit het onderzoek blijkt dat veel ouders onvoldoende zelfredzaam zijn, teveel vertrouwen op de goede afloop en onvoldoende inzien dat zij zelf daarbij een belangrijke rol spelen.”

Lees hier het volledige artikel: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/8236782/__Kinderen_slecht_voorbereid_op_ziekenhuisbezoek__.html?p=38,1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten