vrijdag 25 februari 2011

Klachten bij hooggevoelige kinderen natuurlijk oplossen

Gastcolumn van Helen Pleiter, Klassiek homeopaat


Gelukkig komen we de laatste jaren het onderwerp ‘hoog gevoeligheid bij kinderen’ steeds vaker tegen. Alle informatie die hierover te vinden is geeft ons handvaten om deze kinderen beter te begrijpen en ze beter te begeleiden. Door al deze informatie lijkt hoog gevoeligheid echter steeds vaker op een ‘last’, in plaats van een zege. Hoog gevoeligheid is eigenlijk een prachtige eigenschap die een meerwaarde voor het leven van een kind kan betekenen. Helaas zijn er ook veel kinderen die er erg onder lijden, deze kinderen zijn ‘te’ open of ze worden niet goed begrepen waardoor ze eronder lijden. Voor deze kinderen kan homeopathie een uitkomst zijn.

Hoog gevoeligheid?  
In mijn praktijk als klassiek homeopaat heb ik veel te maken met kinderen met hoog gevoeligheid. De klachten waarmee ze in mijn praktijk komen lopen uiteen van bedplassen, allergie, eczeem, faalangst, onzekerheid, angsten, verdriet, woede-uitbarstingen tot ADHD. Deze klachten worden heel vaak niet in verband gebracht met hoog gevoeligheid. Er is vaak al van alles geprobeerd om de klachten aan te pakken. Vaak wordt er voorbij gegaan aan de oorzaak van het probleem waardoor de klacht niet echt op kan lossen. In sommige gevallen is het helder krijgen van de hoog gevoeligheid van het kind al voldoende om de klachten op te lossen! De kinderen voelen zich daarna beter begrepen en ervaren dat ze écht gezien worden. Dit is voor deze kinderen van groot belang, omdat hoog gevoeligheid een kwaliteit van het hart is.
Daarnaast is er ook een groep hoog gevoelige kinderen met klachten die wel gezien en begrepen worden in hun gevoeligheid en toch klachten hebben. Voor deze kinderen is een homeopathische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost. Deze geneeswijze past zeer goed bij deze gevoelige kinderen.
Laat uw kind weer kind zijn                                                               Elk kind dat bij mij in de praktijk komt behandel ik vanuit zijn of haar unieke persoonlijkheid. Ieder kind ervaart de klachten namelijk heel persoonlijk. Ik wil graag weten hoe ZIJ de dingen ervaren, wat ze er van vinden, hoe ze zich voelen, wanneer ze meer last hebben, etc. Dit tezamen met het verhaal van de ouder(s)/verzorgers zorgt ervoor dat ik op zoek kan naar een homeopathisch middel dat zowel bij uw kind als bij de klacht past. Een middel dat de kern van het probleem aanpakt zodat het op kan lossen. De klachten waarmee uw kind in de praktijk kwam zullen oplossen en er zal meer blijdschap en ontspanning komen. Uw kind zal nog steeds hoog gevoelig zijn alleen kan het er beter mee om gaan en kan het beter aangeven wat er aan de hand is. Op deze manier kan uw kind de hoog gevoeligheid ervaren als de prachtige eigenschap waar het voor bedoeld is. 
De homeopathische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heeft u niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van deze geneesmiddelen is altijd tijdelijk. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet slechts de kwaal onderdrukt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helen Pleiter, praktijk voor klassieke homeopathie: 0517-850141

Voorbeeld uit de praktijk:
Issa, is 4 jaar oud als ze bij mij in de praktijk komt. Sinds ze naar school gaat heeft ze erg veel last van woede uitbarstingen. Ze heeft twee verschillende juffen. De woede uitbarstingen zijn vooral op de dagen dat ze een juf heeft die ze niet lief vind (juf X). Verder is het een heel lief en zacht meisje. Het is voor de ouders een raadsel waar dit gedrag vandaan komt, want het past helemaal niet bij haar. Ze weten dat Issa een hoog gevoelig meisje is en weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Issa moet ook altijd huilen als ze naar school gebracht wordt op de dagen dat ze juf X heeft. Na een gesprek op school is het voor de ouders ook duidelijk waarom Issa moeite met juf X heeft. Ze begrijpen elkaar niet en juf X is erg streng, daar heeft Issa veel moeite mee. Omdat Issa hier toch mee om moet leren gaan, willen de ouders kijken wat er gedaan kan worden om haar weerbaarder te maken. Na inname van het homeopathische middel gaat het een stuk beter met Issa. Haar woede uitbarstingen zijn een stuk minder geworden. Ze kan nu ook beter met haar moeder over juf X praten zodat ze haar kunnen helpen hier mee om te gaan. Na de volgende inname zijn de woede uitbarstingen helemaal over en durft Issa meer voor zichzelf op te komen.
wilt u naar de boeken over hoogsensitiviteit van Het Kinderpunt? Klik hier
Of bekijk ons gehele aanbod op: http://www.hetkinderpunt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten